Zeptejte se přírodovědců – Proč se umělá sladidla nedaji odstranit v ČOV, a dostávají se tak do řek?

Umělá sladidla (například sacharin, acesulfam K, aspartam, sukralóza nebo steviosid) patří k velmi často používaným potravinovým aditivům.Náhradou cukerné složky nebo její části umožňují výrazně snížit kalorickou hodnotu potravin, čímž přispívají ke snížení indexu tělesné hmotnosti (BMI, Body Mass Index) u populace. Jejich spotřeba stále stoupá. Mezi roky 1995 a 2005 vzrostla v EU u sacha …
Source: enviweb.cz (ČOV)  


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 30 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Záložka pro permanentní odkaz.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *